19 Nisan 2015 Pazar

Develi Restaurant


  103 yıllık gelenek... Develi Restaurant kuşaktan kuşağa aktarılarak bugünlere gelmiş harika bir lezzet.1912 yılında Antepte kuruldu.Arif Develi 1966 yılında İstanbul'a gelerek İstanbulun tarihi mekanlarından olan Samatya'da ilk restaurantını açtı ve Develi ismini efsaneleştirdi.
  
  Develi Restaurant Antep mutfağının yanı sıra Akdeniz,Ege ve Orta Anadolu bölgelerinin lezzelerini bizlere sunuyor.Develi ailesinin en büyük ilkeri titizlik,lezzet,profesyonellik,ustalık ve tabiki de kaliteli hizmet. Açıkcası böle bir aile ile tanıştığım için çok mutlu oldum.

  Gelelim bizim meselemize.Bir Mutfak İki Şef sayesinde tanıştığım ve harika lezzetler tanıdığım bu mekanı anlatırken çok mutlu olucam. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum.



  Fotoğrafta yer alan isimler öncelikle inanılmaz bir şef olan harika Özlem Mekik diğeri ise bu harika lezzetlerin yer aldığı Develi Restaurant'ın uzun yıllar ayakta tutucak kişilerden biri olan Ali Develi.Bize o akşam Develi ailesi ile ilgili anılarını ve mutluluklarını anlatan bir konuşma yapan Ali Bey güzel olan gecemize daha bir güzellik katmıştı.


  
  Gördüğünüz üzere masamızın şıklığı tastamamdı o gece daha sonra bu harika masayı inanılmaz lezzetler kapladı.



  Masada gördüğünüz lezzetler tek kelime ile harika ama özellikle Çiğ Köftesi tek kelime ile enfes.Neden mi?Ben normalde pek Çiğ Köfte yemem ama Develi'nin ki bir harika mutlaka denemeniz gereken lezzetlerinden birtanesi. 





  Daha sonra masamıza gelen kalp şeklindeki pidelerimiz ve harika mezeler.Mezelerimiz Abuganmuş, Muhammara,Develi Sarma ve Köpoğlu...



  Ara sıcak olarak ise İçli Köfte,Özel Pastırmalı Humus,Antep Usulü Ceviz Kuru Patlıcan Dolma ve Nar Ekşili Fındık Lahmacun...


  Anayemek olarak ise Fıstıklı Kebap,Terbiyeli Kuzu Şiş,Kavurmalı Ali Nazik Kebap,Soğan Kebabı ve Keme Kebabı... Ve söylemek isterim ki o gece denediğim bütün lezzetler tek kelime ile harikaydı.Hani derler ya şu pek iyi değildi diye! Ben Develi lezzetlerinde bunu söyleyemedim ve eminim sizde bunu söyleyemeyeceksiniz.



  Eee tabi en son tatlılarınız geldi. Develi Yaprak Şöbiyet ve özel sunumu ile meyvelerimiz. 



  Harika bir gece harika lezzetler ve mükemmel konukseverlik.Anladım ki Develi neden Develi.Bunun tek sebebi işlerine olan saygıları ve harika insan olmaları.Belki çok az zaman geçirdim çok az tanıdım kendilerini ama onlarla birkaç saat geçirip hikayelerini dinledikce,işlerine olan tutkuyu gördüğünüz an neden bu fikre kapıldığımı anlayacaksınız.Bu harika mekanla bizi buluşturan Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacağa , inanılmaz lezzetler sunun Develi Ailesine sonsuz teşekkürler.




  Şubeler: Samatya,Kalamış,Etiler.Marin,Florya,Eminönü ve Ataşehir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder