27 Mart 2015 Cuma

Dandin Bakery Karaköy ''Modernist ve Romantik''


Geçen gün arkaşımla karaköy keşfimizi yaparken inanılmaz bir yer keşfettim.Tek kelime ile yok böle bir yer diyebilceğim sevimli mi sevimli,sıcacık mı sıcacık bir yer! Yolda yürürken burasıda ne amanın deyipte kendimi içeri attım :).Sonrası malum :) İçeri girer girmez etrafın atmosferi inanılmaz etkiliyor insanı.Mis gibi çıkan el yapımı ürünler,mekanın soft renkleri,her köşede emekle hazırlanmış eşyalar ve gerçekten daha da fazlası.


  Dandin Bakery'nin sahipleri Esra Dandin Şenkardeş ve Egemen Şenkardeşe ait.Zaten ismini anlıyacağınız üzere Esra Hanımdan alıyor.Mekandaki bütün ürünler Esra Hanımın elinden çıkma.Günlük yapılan taptaze kekler,börekler,tartlar,tatlılar,çörekler... 


  Mekan tasarımı Egemen Bey ve Esra Hanıma ait her bir masada,sandalyede,kitaplıkta,koltukta onların zevkleri ve emekleri mevcut.Mekan yüksek tabanlı olup soft renklerin hakim olduğu huzuru ve lezzeti ayağımıza getiren bir mekan.Mekanın havasında şu his var.Dışarda inanılmaz kargaşa,kalabalık,ses ve bir çoğu! Sonra kendimizi Dandine atıyoruz ve bu sesler,gürültüler kesiliyor resmen.Başka bi dünyanın içinde çayını içen kekini yiyen Alice oluyor insan.



Gelelim menüye!Çeşitimiz bol mu bol.Pastalar,tatlılar,tartlar,tostlar,sandiviçler,kahvaltılar ve özel çaylar...Anlıyacağınız ne ararsak var.Özel çaylarını merak edip hemen bitane söyledim.Kendisiyle tanıştırayım sizi :). ismi ''Rooibis Vanilla'' ve gerçekten lezzetli.Resmen huzur veren bir çay.Bu arada bazı saatlerde tatlılar için ''Happy Hour yapılıyor.Bilginize :)!


  Eee artık mekanımızı tanıdık.Çayımızı içtik sohbetimiz içtik.Sonuçumuzu bağlayalım.Zaten anlattığım gibi herşey çok güzel ve huzurlu tek sıkıntı fiyatlar! Hemen panik olmayalım sakin! :).Çok değil biraz pahalı sadece ve açıkçası bunuda Karaköyde olmasından kaynaklı buluyorum. :) Karaköyde vakit geçirmek isteyenlere bir güzel öneri daha.Buyrun bakalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder