8 Mart 2015 Pazar

Luz Cafe & Shop



Benim gözümde Heybeliadanın bir diğer incisi Luz Cafe.Sıcacık bir yer.Sahibi gencecik bir bayan ve cafede ki herşeyde el emegi göz nuru var.Cafenin içindeki herşey o kadar sevimliki anlatamam.Adada ilk bisiklet turumuza başladığımızda önünden geçmiştik.Aaa buraya girmeliyiz dedik sonra dönüşte uğrama kararı aldık.Daha sonra yorgun bisiklet turundan sonra attık kendimizi Luz Cafeye.

Luz Cafenin içindeki herşey çok davetkar.Etrafta eskici,antika tarzı hediyelik eşyalar ayrıca el emeği olan bir sürü hediyelik mevcut.Zaten içeri girdiğin andan itibaren aa bu ne  aa bundanda var burda demeden alamıyor insan kendini.Heryer kitaplar,defterler,takılar,çantalar,el yapımı şapkalar ve bir çoğu.Daha sonra oturuyoruz birseyler atıştırmak için ve Luz Cafe'nin enfes havuçlu tarçınlı kekinden yiyiyoruz ve lezzet harika yanında taptaze çayı mükemmel bir ikili çıkıyor ortaya.


Ayrıca içeride çeşit çeşit bitki çayları ev yapımı reçeller olması ayrı bir hoşluk katıyor kafeye.Cafe'nin içindeki o harika kokuların karışımı uzun süre gitmecek burnumdan.Buarada etrafta tavla oynayan ve çeşitli oyunlar oynamamız için oyunlar bulunduran bir yer.Özellikle bir oyun dikkatimi çekti '' Go'' bunun sebebi ise arkadaşımın sürekli bu oyundan bahsetmesiydi:).Dünya üzerindeki en eski oyun kendisi ve strateji oyunu.





Bu arada Luz anlamı ispanyolca da Işık anlamına geliyor. Bu bilgiyide sizle paylaşmak istedim.Harika bir ada turundan sonra güzel bir dinlenme ve harika hediyeler için Luz Cafe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder